Als deze oorlog iéts positiefs laat zien, is het wel de drive om onderlinge verschillen terzijde te schuiven en samen te werken. Een coöperatie van 50 Joodse organisaties in Hongarije, geïnitieerd door JCC Boedapest, coördineert alle noodhulp voor Oekraïense vluchtelingen. Maar ook de reguliere programma's van de JCC gaan gewoon door, voor vluchtelingen én de community: “Doel is om de gedachten van de vluchtelingen te verzetten, weg van de oorlog,” aldus Marcell Kenesei, directeur van JCC Boedapest.

Lees meer: Bulletin Oekraïne Actie 13: Samen nieuwe herinner ...

De eerste dagen van mei worden in Oekraïne gekenmerkt door zware bombardementen, zelfs in gebieden die min of meer vreedzaam en veilig leken: Vinnytsia, Lviv, Odessa, Dnipro, Rivne, Zaporizja en Mykolayiv liggen flink onder vuur, maar Joodse vrijwilligersorganisaties gaan dapper door.

Lees meer: Bulletin Oekraïne Actie 12: Overal scherven en ee ...

De Joodse school Mitzvah 613 was altijd een plek waar kinderen leren en spelen, maar fungeert nu als opvangcentrum. Voor joden, maar ook vele andere Oekraïners in nood. Directeur Natella Andryushchenko vertelt: “Omdat ons gebouw een goede warme kelder heeft, is het schuilkelder geworden voor veel ouderen en kinderen uit het hele land. Uw giften zijn onze redding!”

Lees meer: Bulletin Oekraïne Actie 11: Van schoolkelder naar ...

JHF-bestuurslid Tanya Smotkin verzamelde deze week belangrijke updates over de situatie in Oekraïne.

Lees meer: Bulletin Oekraïne Actie 10: Nóg meer schouders e ...

Zes weken na de start van Actie Oekraïne zijn noodhulpacties helaas nog steeds van levensbelang voor miljoenen Oekraïners. Tijd voor een korte tussenstand: welke Joodse organisaties hebben uw gulle donaties mogen ontvangen om écht te kunnen helpen? En hoeveel geld hebben ze gekregen?

Lees meer: Bulletin Oekraïne Actie 9: Alle donaties op een r ...

Translate

 

Google Translate Disclaimer

dummy

 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief